Deel

Van visualisatie tot verbouwing: Lookersdijk in Deventer

  • vrijdag 30 september 2022

Van visualisatie tot verbouwing: Lookersdijk in Deventer


Woon je aan de Lookersdijk in Deventer, dan waan je je midden in een landelijke omgeving terwijl je je in werkelijkheid op slechts tien minuten fietsen van het centrum bevindt. Oftewel: een gewild woonplekje. Zo ook voor Jobke, Koen en hun gezin.

Uitbouwen!
Hoewel het perceel bijzonder royaal is, is het vrijstaande huis dat (nog) niet. En met een gezin bestaande uit drie actieve jongens is die wens er zeer zeker wél. Uitbouwen dus! Met die gedachte klopten Jobke en Koen bij Lab-S aan. Hun eerste gedachte? De achterzijde van het huis uitbreiden met een riante leefkeuken.

De overkapping aan de gehele achterzijde vormt straks de verbindende factor.

Een ambitieus plan
Lab-S ging aan de slag met een plan voor dit jonge gezin en wist ze te verrassen. Zo ontstond het idee om naast die fijne leefkeuken óók een extra slaapvertrek én en-suite badkamer op de begane grond te creëren. Vanzelfsprekend met uitzicht op hun schitterende achtertuin. Gelijkvloers slapen is namelijk niet alleen iets voor ouderen. Je ziet het steeds vaker in huizen met grote gezinnen waar de ruimte op de eerste verdieping beperkt is. Op deze manier hebben de kids hun domein op de verdieping en ontstaat er beneden een plekje waar je je heerlijk kunt terugtrekken. ‘In eerste instantie zijn we met onze plannen naar verschillende aannemers gegaan. Maar omdat we bang waren dat de aanbouw niet zou aansluiten op onze bestaande woning, zijn we tóch op zoek gegaan naar een architect. We waren direct razend enthousiast over de tekeningen en plannen van Sjoerd’ vertelt Jobke enthousiast.

Door de aanbouw ontstaat ruimte voor een royale leefkeuken, een extra slaapkamer én badkamer.

De verbindende factor
De architectonische uitdaging was er dus wel degelijk. Zo moest het exterieur van deze nieuwe aanbouw kloppen bij de al bestaande aanbouw van de woning. Door aan de andere zijde een soortgelijk volume te creëren met daartussen de overdekte loggia én alles met hetzelfde hout te bekleden ontstaat er een geheel. Door de horizontaliteit van de totale uitbouw aan de achterkant oogt het geheel nu royaal en luxe. Uiteindelijk vormt dit element de verbindende factor in het geheel en kun je op de visualisaties al zien dat het uiteindelijke plaatje absoluut klopt. Jobke concludeert: ‘Sjoerd heeft het hele plan naar een hoger niveau getild. Zelf waren we namelijk nooit op dit fantastische idee gekomen. We kunnen niet wachten tot het af is!’

Jobke: 'Sjoerd heeft het hele plan naar een hoger niveau getild!'

To be continued
Momenteel is de verbouwing in volle gang. Het streven is om vlak voor de Kerst af te ronden. Daarna zullen we natuurlijk het eindresultaat online delen. Wil jij zelf ook (ver)bouwen maar wil je net als Jobke en Koen geïnspireerd worden door een ontwerp en plan dat klopt? Neem dan eens contact met ons op!

Een spannende en leuke tijd: de verbouwing!

Reacties