Deel

Muus van Fraaiheid

Een sieraad voor aan de muur

Een gat in een muur waar ooit iets hing dichtplamuren? Met MUUS is dat verleden tijd. Als een sieraad markeert MUUS juist die lege plek. Het ontstane gat was voor de ontwerpers van Fraaiheid juist aanleiding om de muur te verfraaien. MUUS is het alternatief voor het plamuurmes dat gebruikerssporen doet verdwijnen alsof deze er niet toe doen.

De eerste MUUS-serie bestaat uit drie figuren, die elk dankbaar gebruikmaken van die ene plek waar ooit de schroef in de muur bevestigd zat. Een op één stoelpoot balancerende waaghals. Een schommelende vrouwfiguur. Een man die een sprong in het diepe waagt.

Koperen figuren

De figuren, ‘balans’, ‘schommel’ en ‘sprong’ genaamd, zijn gemaakt van koper. Afhankelijk van de omgeving waarin je ze ophangt, verouderen ze op een natuurlijke manier. Elke MUUS wordt geleverd in een stijlvol sieradendoosje met een koperen schroef, afstandshouder en plug.

Ode aan de muur

MUUS is een ode aan de muur. De muur is in meerdere opzichten een belangrijke vormgever van onze leefomgeving. In al zijn stoerheid draagt de muur letterlijk het dak boven ons hoofd. Maar hij is ook de stille sfeermaker op de achtergrond waartegen we onszelf etaleren. We vervormen en kleuren hem. We behangen hem met schilderijen, jagerstrofeeën en wat al niet meer. Zonder te morren verzamelt de muur door de jaren heen steeds meer sporen van ons. Kortom: de muur verdient een sieraad.

www.fraaiheid.com

  • Datum : 10-09-2015
  • Klant : -
  • Status : -
  • Locatie : -
  • /