Deel

+Tafel van Fraaiheid

Uit één plaat hout, zonder te schroeven of lijmen

Eén tafel uit één plaat hout

Voor de +tafel verwerkten de ontwerpers van Fraaiheid één standaard multiplex plaat in zijn geheel tot één bijzondere tafel. Sterker nog: de +tafel wordt zonder toevoeging van enig ander materiaal of hulpmiddel in elkaar gezet. Er hoeft niets geschroefd of gelijmd te worden. Al dat fraais komt uit die ene plaat hout en drie minuten fysieke arbeid van de consument.

Prachtig afgewerkt, minimaal materiaalverlies

Dit alles is mogelijk doordat een geavanceerde productietechniek is gebruikt: het zogenoemde cnc-frezen. Hierbij freest een computergestuurde machine met een klein boortje alle onderdelen zeer nauwkeurig uit één plaat hout. Het resultaat: een buitengewoon hoog afwerkingsniveau én minimaal materiaalverlies.

Kruisjes

De +tafel dankt zijn naam aan de kruisjes die zichtbaar zijn in het tafelblad. Deze zijn het gevolg van het kruislings over elkaar schuiven van de afzonderlijke onderdelen van het onderstel. De tafelbladen worden vervolgens als puzzelstukjes tussen de kruisjes geplaatst zodat er één stabiel geheel ontstaat. De kruisjes maken dus de constructie zichtbaar en brengen – als je er van dichtbij naar kijkt – de essentie van het toegepaste materiaal naar voren.

www.fraaiheid.com

  • Datum : 10-09-2015
  • Klant : -
  • Status : -
  • Locatie : -
  • /