Deel

Uitbreiding hoekwoning Zeist

Tweelaagse uitbreiding geeft nieuwe kijk naar buiten

In Zeist heeft Lab-S een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van een jaren 30 hoekwoning. Deze hoekwoning was in 2001 al uitgebouwd aan de achterzijde, echter niet met de gewenste relatie met de grote tuin aan de
zijkant van de woning.

In het ontwerp van Lab-S staan de nieuwe binnenruimtes juist maximaal in verbinding met de tuin. De grote glazen pui die gemaakt is van ranke stalen profielen brengt licht naar binnen en zorgt voor zicht op de tuin. Het overstek geeft beschutting tegen direct zonlicht en maakt de overgang tussen binnen en buiten minder abrupt.

De achterzijde van de woning bevindt zich aan een monumentale bomenlaan met rode beuken. Vanuit de keuken is er door het grote venster met doorgaande glasstroken in wand en plafond fraai uitzicht op de kronen van deze hoge bomen. De houten latten aan de buitenzijde van de uitbouw passen goed bij het natuurlijke karakter van het laantje.

Onder de uitbouw is er een grote kelder gemaakt. Deze ruimte dient onder andere als oefenruimte voor de muzikale bewoners. Om natuurlijk daglicht in de kelder te krijgen is er in de begane grond vloer een sparing gemaakt met beloopbaar glas, vlakbij de grote glazen pui. De kelderruimte is direct toegankelijk vanuit het zitgedeelte in de nieuwe uitbouw.

  • Datum : 16-03-2018
  • Klant : particulier
  • Status : Afgerond
  • Locatie : Zeist
  • /