Deel

Verbouwing woonhuis Utrecht

Een stoer familiehuis vol oude en nieuwe details

Lab-S heeft voor deze grootschalige verbouwing en renovatie in de Zeeheldenbuurt in Utrecht een eigentijds ontwerp gemaakt dat past bij de karakteristieken van de oude woning. Alle verdiepingen zijn opnieuw ingedeeld om de woning geschikt te maken voor een jong gezin en de bestaande uitbouw aan de achterzijde is vervangen door een nieuwe uitbouw. De indeling van de nieuwe achtergevel is ge├źnt op die van oude achtergevel, met zijn grote hoeveelheid ramen. Lab-S heeft ervoor gekozen om de stalen draagstructuur van de nieuwe uitbouw in het zicht te houden en de kozijnen van hetzelfde materiaal te maken. Dit resulteert in een stoere uitbouw die tegelijkertijd rank oogt en licht tot diep in het huis laat doordringen.

Op de begane grond is de nieuwe woonkamer aan de achterzijde gepositioneerd. Deze ruimte wordt gescheiden van de eetkamer en de keuken door middel van hoge stalen deuren die niet alleen functioneel zijn, maar tegelijkertijd als eyecatcher van de woonverdieping dienen.

Op de twee bovenverdiepingen bevinden zich in het midden van de woning twee luxe badkamers boven elkaar. Aangezien deze zich niet direct aan de voor of achtergevel bevinden, heeft Lab-S ervoor gekozen om door middel van een lichtstraat op het dak natuurlijk licht tot in de badkamers te brengen. Doordat er in de ouder-badkamer op de bovenste verdieping een sparing in de vloer is gemaakt valt daglicht tot in de kinder-badkamer op de onderliggende verdieping.


  • Datum : 25-09-2015
  • Klant : fam. Nijhuis & van Leussen
  • Status : Afgerond
  • Locatie : Willem Barentszstraat, Utrecht
  • /