Deel

Verbouwing woonschuur in Zeist

Open woonkeuken in uitbreiding schuur

In eerste instantie was het de vraag van de opdrachtgever om een nieuwe uitbouw aan het woonhuis te maken met daarin een nieuwe keuken. In plaats van het toevoegen van een extra volume hebben wij voorgesteld om de focus te leggen op twee bestaande hoofdgebouwen, namelijk het woonhuis en de grote schuur in de achterliggende tuin. Door overbodige aanbouwtjes te verwijderen en de nieuwe keuken in de schuur te positioneren ontstond er een mooie synergie tussen de twee delen die door middel van een glazen volume met elkaar verbonden worden. Door de inzet van een houten spantconstructie zoals in de bestaande schuur en de toepassing van grote glasvlakken ontstaat er een boeiende samensmelting van het traditionele woonhuis met het nieuwe leefgedeelte van de schuur.

Kraal Architecten i.s.m. Lab-S

  • Datum : 15-10-2014
  • Klant : fam. Schinkel
  • Status : Afgerond
  • Locatie : Zeist
  • /