Deel

Robin van Vemde

interieurontwerper en architect in opleiding

‘Net als Sjoerd tekende ik vroeger veel. Omdat ik zocht naar tastbaarheid en met mijn handen wilde werken koos ik op jonge leeftijd voor de bouw. Al snel merkte ik dat ik er mijn ideeën niet kwijt kon. Zo belandde ik in de wereld van interieur en inrichting. Een waardevolle en leerzame tijd, maar er bleef iets knagen. Ik had het idee dat ik vooral bezig was met ‘mooi maken’.

Terwijl interieur, zeker in combinatie met architectuur, heel persoonlijk kan worden. Door in- en exterieur goed op elkaar aan te laten sluiten creëer je belevingswerelden waarin gebruikers zich prettig voelen. Zo heb ik uiteindelijk voor de architectuur gekozen. In mijn ontwerpen probeer ik dromen maakbaar te maken, iets wat onwerkelijk lijkt werkelijk te laten worden.

Door mijn achtergrond als interieurontwerper ben ik ervan overtuigd geraakt dat buiten- en binnenkant onderdeel moeten zijn van één plan. Ze versterken elkaar en bieden samen een leefwereld waarin de gebruiker op zijn plek is. Styling is meer dan een sausje. Met deze visie ben ik van plan de masteropleiding Architectuur aan de ArtEZ Academie van bouwkunst af te ronden.’