Keuzes maken voor de toekomst

Bij Lab-S besteden we altijd veel aandacht aan de impact van onze ontwerpen op de omgeving. Eco-architectuur is voor ons: architectuur met de blik naar buiten. Waar het gaat om het gebruik van ruimte, materiaal en energie, kijken we bij elk ontwerp hoe we iets positiefs kunnen toevoegen voor de natuurlijke omgeving.  

Hoe wij positieve impact hebben op de plek

Ruimtegebruik

Waar mogelijk sluiten we met het ontwerp aan bij bestaande ecologische verbindingen

Samen met een ecoloog onderzoeken we de ecologische waarden (welke beestjes en planten leven er) en de impact die het ontwerp daarop heeft. We ontwerpen 'natuur inclusief'; denk aan het bieden van nestgelegenheid voor vogels in het ontwerp van het huis.

Waar mogelijk sluiten we met het (tuin)ontwerp aan bij bestaande ecologische verbindingen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een natuurlijke vijver als stepping stone voor salamanders in het gebied.

Lab-S werkt graag met bio-based, recyclebare materialen

Materiaalkeuze

Lab-S werkt graag met bio-based, recyclebare materialen

Lab-S werkt graag met bio-based, recyclebare materialen. Dat doen we om de CO2-uitstoot laag te houden, maar ook om een prettig, gezond binnenklimaat te realiseren. Plantaardige materialen zijn ademend en kunnen een positief effect hebben op de opwarming binnen het gebouw.

Bio-based materialen zijn makkelijk te recyclen en licht in gewicht. Ook zijn er meer prefab-mogelijkheden, dus minder vervoer en energie nodig en aanzienlijk kortere bouwtijd.

Energiegebruik

Energiebeperkende maatregelen vertalen we altijd in aantrekkelijke architectuur

In de eco-architectuur gebruiken we wat de natuur ons gratis geeft om energiegebruik te reduceren. Door ook na te denken over de positionering en oriëntatie van de woning, gebruiken we de natuurlijke lichtinval als licht- (en warmte) bron. Warmte en koude kan met bodemopslag worden geregeld en beplanting zetten we in om opwarming te beperken.

Energiebeperkende maatregelen vertalen we altijd in aantrekkelijke architectuur, bijvoorbeeld door de toepassing van schuifluiken, mooie overstekken, en groendaken.

Deze woning in Diepenveen is bewust ingetogen ontworpen. Het draait hier om de vogels en de vlinders. Lees hier meer over het project