Deel
Lab-S, Ontwerpbureau voor de leefomgeving Achtergond

Architect Deventer

Architect in Deventer

Deventer, Hanzestad aan de IJssel met een rijke historie. Wanneer je een pand betrekt in deze prachtige stad wil je natuurlijk een plek hebben waar je je thuis voelt.
Heb je een leeg canvas in de vorm van een kavel voor een nieuwbouwwoning of wil je gewoon het roer helemaal omgooien in je bestaande woning? Lab-S, ontwerpbureau voor de leefomgeving, realiseert jouw droomhuis? Een leefomgeving waar je je dag na dag op je plek voelt is het doel van het architectenbureau Lab-S, geleid door Sjoerd Schaapveld. Lab-S heeft expertise in architectuur, interieur- en product design. En alle ontwerpen worden uitgevoerd met oog voor duurzaam- en energiezuinigheid.

Tot in de details

Lab-S creëert totaalplannen voor alle ruimtes waarbij alle details tellen. De relatie met de omgeving, de ruimtelijke beleving, materialen, ruimtefuncties en inrichting zijn hierbij allemaal van belang en worden op elkaar afgestemd.

Als eerste kijken we naar de ruimtes waar je dagelijks het meest gebruik van maakt. Wil je zoveel mogelijk ruimte om te werken met heerlijke ingrediënten tijdens het maken van een Masterchef-waardig gerecht? Wat heb je voor ogen voor de woonkamer en wil je een kantoor aan huis? Elke ruimte heeft een functie en deze moet afgestemd zijn op de gebruiker. Daarom kijkt Lab-S, de architect uit Deventer zo nauwkeurig mogelijk naar jouw levensstijl en wensen. Het resultaat is een woning waar alles klopt, functie en design komen samen voor een goede woonbeleving.

In een woning is goed licht ook van groot belang, dit geldt voor zowel natuurlijk als kunst licht. Lab-S kan dan ook een uitgebreid lichtplan voor het huis uittekenen. Hierdoor worden alle plekken in huis belicht en komen functionele en sfeervolle lampen samen voor een mooi lichtspel. Deze keuze maakt het geheel en vormt de basis; voor welke sfeer ga jij?

Qua natuurlijk licht weet Lab-S als geen ander gebruik te maken van de oriëntatie van een gebouw, de positionering van gevelopeningen en het licht dat de ruimtes toe treedt. zoveel mogelijk natuurlijk daglicht heeft een positief invloed op het lichaam én geest.Of het nu winter of zomer is, alle kamers in huis zijn zo goed mogelijk belicht.

De kracht van Lab-S ligt in de combinatie van creativiteit en een goede technische uitwerking. Modern met een holistische benadering waarbij de omgeving altijd in het ontwerp wordt betrokken, dat is wat je kan verwachten van Lab-S.

Gezamenlijk proces

Van begin tot eind ben je als eigenaar onderdeel van het proces. Zo kan er op elk moment worden bijgestuurd wanneer iets toch niet goed voelt. Alles van het architectenbureau in Deventer wordt gedaan in samenwerking met jou.

Lab-S begeleid je zowel bij de bouwtekeningen als tijdens de bouw zelf. Alle calculaties worden transparant met alle betrokkenen besproken, wel zo fijn zodat je te allen tijde weet waar je aan toe bent. Er is meer mogelijk dan je denkt, maak daarom een afspraak en bespreek de mogelijkheden.

Harmonie in het bedrijf

Ook voor het (her)inrichten of ontwerpen van bedrijfspanden kun je bij Lab-S terecht. Zo kan er vanaf de fundering tot het dak een imposant gebouw worden ontworpen met oog voor licht, ruimte en niet geheel onbelangrijk: design. Maar ook het interieur is belangrijk want een inspirerende omgeving werkt natuurlijk door op de productiviteit.

Voor professionele opdrachtgevers maakt Lab-S:

  • Architectonische ontwerpen
  • Bouwtechnische uitwerkingen
  • Eisenlijst vaststellen
  • Analyses van het (te bouwen) gebouw en de omgeving
  • Productdesign
  • Procesmanagement
  • Het financiële plaatje

Productdesign door Lab-S

Sjoerd Schaapveld van Lab-S is samen met Daniel Aw en Rikjan Scholten mede-eigenaar van het designlabel Fraaiheid. Fraaiheid staat voor mooie en eigenzinnige producten die worden ontworpen én gemaakt op eigen bodem. De +tafel en MUUS zijn van die unieke ontwerpen waarmee je een statement maakt in huis. Naast architect in Deventer zijn er dus ook andere werkzaamheden waar Lab-S in uitblinkt.

Neem contact op voor een brainstormsessie

Of je nou een helder beeld hebt van wat je wilt of als je juist meer input nodig hebt van een architect. Lab-S is de architect in Deventer die je kan helpen om ideeën om te zetten in concrete plannen. Daarbij is het in jouw voordeel dat Sjoerd bekend is met de omgeving van Deventer waardoor hij een passend geheel kan maken waar je je echt thuis voelt. Je kunt bij Lab-S terecht wanneer je wilt brainstormen over alle details van het huis of bedrijf. En dat kan nu ook gemakkelijk vanuit huis via beeldbellen. Sjoerd laat je weten wat mogelijk is en kan samen met jou op inspirerende ideeën komen. Zo kom je telkens weer thuis in een omgeving die voor jou is gemaakt.

Architect Deventer