Deel

Uitbreiding over meerdere lagen van stadswoning in Utrecht

Robuuste uitstraling van nieuwe achtergevel

Lab-S heeft een stadswoning in de wijk Oudwijk in Utrecht aan de achterzijde uitgebreid over meerdere verdiepingen. De woning had in de oude situatie een gemetselde achtergevel van 1 verdieping met een aanbouw op de begane grond met daarboven een mansarde kap van 2 lagen hoog. De woning was ingeklemd tussen woningen waar al eerder gekozen is om de achtergevel recht omhoog te maken om zodoende twee volwaardige slaapverdiepingen te realiseren. Uitgangspunt voor Lab-S was om ook een dergelijke uitbreiding te maken met daarbij veel aandacht voor de uitstraling van de gevel. Daarnaast is er ook de begane grond uitgebreid met een woonkeuken die optimaal in contact staat met de tuin.

Kenmerkend voor de achterzijde was dat de stadstuin een stuk lager lag dan de vloernivo van de woonkamer op de begane grond. Lab-S heeft gekozen om deze hoogtesprong te verwerken in de aanbouw door hier een extra grote verdiepingshoogte te realiseren en de keuken gelijkvloers met de tuin te maken. Ondanks dat de keuken niet heel erg groot is voelt hij door de hoogte en grote glaspartijen ruim en luxe aan. Voor de materialisering van de nieuwe achtergevel heeft Lab-S gekozen voor een tijdloze uitstraling zodat deze gevel het gevoel geeft er al decennia te kunnen hebben gestaan. Met name de Hilversums formaat handvorm rode bakstenen geven de gevel dit karakter. De stoere industriƫle stalen kozijnen zorgen voor rankheid en laten veel licht toe in het interieur.

Op de bovenverdieping is aan de achterzijde een werk/logeerkamer gerealiseerd met uitzicht over het groen. Twee eigentijdse Franse balkons geven de mogelijkheid om ook hier maximaal in contact te komen met buiten.

  • Datum : 20-11-2020
  • Klant :
  • Status : Afgerond
  • Locatie : Utrecht
  • /