Deel
Lab-S, Ontwerpbureau voor de leefomgeving Achtergond

Architect Hengelo

Architect in Hengelo

Het prachtige Twentse landschap vind je terug in Hengelo. Ben je bezig met het bouwen of verbouwen van een woning of bedrijfspand en heb je hiervoor een architect in Hengelo nodig? Of heb je een professional nodig die je kan helpen bij het plannen van nieuwbouwprojecten? Is de inrichting van jouw bedrijfspand of woning aan vernieuwing toe? Voor al het bovenstaande ben je bij Lab-S aan het goede adres. Lab-S is een architect in Hengelo, maar het woord architect alleen doet dit bedrijf echt tekort. Het is een ontwerpbureau met expertise in de architectuur, interieurontwerp en product design. Ze begeleiden transformatieprocessen en nieuwbouwprojecten zowel voor particulieren als professionals. Lab-S doet er alles aan om aan jouw wensen te voldoen.

De architect in Hengelo die nieuwsgierig is

Eén van de belangrijkste eigenschappen van Lab-S is nieuwsgierigheid. Het architectenbureau uit Hengelo is veel meer dan alleen een architectenbureau en ziet zichzelf als een soort laboratorium voor vragen rondom architectuur en design. De oplossing staat nooit van tevoren vast en de architect in Hengelo gaat met jou op onderzoek uit. De ontwerpen zijn mooi en prikkelend, door bijvoorbeeld het gebruik van bepaald materiaal of het werken met de natuurlijke lichtinval.

Particulier en professionals bij het architectenbureau in Hengelo

Deze architect uit Hengelo werkt voor zowel professionele opdrachtgevers als particulieren. Of het nu gaat om een herbestemming, nieuwbouwproject of interieurontwerp voor een particuliere woning, Lab-S kijkt altijd naar de identiteit van de plek en past daar de ideeën op aan. Daarnaast houdt Lab-S natuurlijk rekening met persoonlijke wensen.

Alles begint met een idee, en om ideeën te ontwikkelen is zoveel mogelijk informatie nodig. Daarom zoekt dit architectenbureau uit Hengelo het potentieel van een pand of bouwkavel en brengt dat duidelijk in kaart, bijvoorbeeld door middel van een quickscan. Je voelt en proeft de sfeer van het ontwerp en je weet al snel of het idee bij jou past of niet.

Met de volgende werkzaamheden kan de architect uit Hengelo jou als particulier helpen:

 • Ontwerpen maken voor nieuwbouw- en verbouwprojecten (denk hierbij aan een nieuwbouwhuis of een uitbouw of herinrichting van een bestaand huis)
 • Bouwtechnische uitwerking
 • Bouwbegeleiding
 • Financiële calculaties
 • Opstellen programma van eisen
 • Inmeten en uittekenen alle situaties
 • Interieurontwerp en het ontwerpen van lichtplannen

Zoals hierboven te lezen is doet Lab-S veel meer dan alleen het ontwerpen van nieuwbouw- en verbouwprojecten. Ook voor de financiële afhandeling en interieurontwerp kun je terecht bij deze architect in Hengelo. Ze passen het ontwerp volledig aan op de wensen van de klanten. Daarnaast zorgt het architectenbureau uit Hengelo ervoor dat de bouw- of verbouwplannen binnen jouw financiële plaatje passen.

Ook als professionele opdrachtgever kun je bij deze architect uit Hengelo terecht. Bij deze werkzaamheden kan Lab-S professionals ondersteunen:

 • Architectonische ontwerpen
 • Bouwtechnische uitwerking
 • 3D visualisaties en moodboards
 • Ambitieformulering en opstellen van eisenlijst
 • Analyses bouwkunstige staat
 • Quickscan en analyse
 • Interieurontwerpen
 • Procesmanagement & financiële calculaties
 • Bouwbegeleiding
 • Advies duurzaamheid en installaties

Zoals hierboven beschreven staat houdt de architect uit Hengelo zich ook bezig met de duurzaamheid van een bedrijfspand of ander gebouw. Het is belangrijk om een zo duurzaam mogelijk pand te creëren. Dit is beter voor het milieu en uiteindelijk ook voor je portemonnee. Een win-win situatie dus. Lab-S is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en hebben veel tips om panden te optimaliseren en duurzamer te maken.

Sjoerd Schaapveld, de architect in Hengelo

Sjoerd Schaapveld is het brein achter het architectenbureau uit Hengelo. In 2004 studeerde hij af aan de Technische Universiteit in Delft. Door de ervaring die hij opgebouwd heeft won hij in 2010 de BNA jonge architectenprijs met zijn plan om leegstaande woonruimtes boven winkels nieuw leven in te blazen. Op de website van deze architect uit Hengelo staan voorbeelden van talloze projecten die Sjoerd door zijn jarenlange ervaring succesvol heeft afgerond. Hier kun inspiratie uithalen voor je volgende project.

Kom langs voor vrijblijvend advies

Ben je, na het lezen van al het bovenstaande, enthousiast geworden en wil je weten wat Lab-S voor jou kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met dit architectenbureau in Hengelo. Sjoerd bespreekt jouw plannen graag in een brainstormsessie onder het genot van een kopje koffie of thee. En je kunt de architect uit Hengelo ook vanuit het gemak van je (nog te verbouwen) huis bereiken met videobellen.

Architect Hengelo