Deel
Lab-S, Ontwerpbureau voor de leefomgeving Achtergond

Architect Almelo

Architect in Almelo

Almelo, een stad met veel gezichten en een eigenzinnig karakter. Ben je in deze mooie stad op zoek naar een architect omdat je een nieuwe woning hebt gekocht en wil je deze groots aanpakken? Als je een kavel helemaal naar wens kunt inrichten of een herbestemming hebt voor een bestaand gebouw is Lab-S de professional bij uitstek. Wat jouw situatie ook is, Lab-S is de architect in Almelo die je zoekt. Lab-S heeft jaren expertise in architectuur, interieur- en productdesign en kan alles geheel op maat en naar wens maken.

Uitwerking en bouwbegeleiding

De architect uit Almelo verzorgt naast het ontwerp ook de bouwtechnische uitwerking en bouwbegeleiding, zowel voor particulieren als voor professionele opdrachtgevers. Dit wordt gedaan na uitgebreide analyses van het bestaande en aan de hand van vooraf vastgestelde eisenlijst. Hierbij is het uitgangspunt altijd de relatie met de omgeving en de specifieke kenmerken van de locatie. Tijdens het bouwproject word je meegenomen in het proces en worden al jouw wensen waargemaakt.

Oog voor de natuur

Lab-S is gespecialiseerd in een holistische benadering en kijkt dus naar het geheel van leefstijl, plek, duurzaamheid, budget en meer. Hoe valt het natuurlijke licht naar binnen en kan dit nog verder worden doorgetrokken door extra ramen te maken? Hoe is de omgeving van het huis en gaat de architectuur hier naadloos in op? Daarnaast is Lab-S op de hoogte van ontwikkelingen op duurzaam gebied en kan je hierin ook adviseren.

Een totaalplan van de architect in Almelo

Lab-S is het architectenbureau in Almelo dat alle details met je doorneemt om zo tot de perfecte samenkomst van ruimtes te komen. Hierbij wordt als eerste gekeken naar welke ruimtes het belangrijkst zijn in huis. Ben je een heuse thuiskok, heb je genoeg boeken om een grote leeshoek te creëren of hou je van een slaapkamer die aanvoelt als een hotel? Alle ruimte wordt door de architect in Almelo, Lab-S, optimaal benut. Sjoerd kijkt naar jouw levensstijl, stelt een eisenlijstje met de grootste zorg samen en deelt het huis daarop in. Alle details worden meegenomen in een totaalplan, het resultaat is een woning waar alle details kloppen voor de ultieme woonbeleving.

Voor een grote verbouwing zoals een uitbouw of een nieuwe keuken worden uitgebreide 3D impressies gemaakt waarop de details vanuit alle hoeken te bekijken zijn. De indeling wordt natuurlijk ook op een plattegrond weergegeven waardoor je goed het totaalplan kunt zien. Alles wordt duidelijk geschetst en uitgewerkt door het architectenbureau in Almelo Er wordt hierbij rekening gehouden met al jouw eisen, dus als je extra ruimte wilt voor je hobby of werk kan deze perfect worden ingemeten in het plan.

Bij een totaalplan wordt ook het interieur perfect afgestemd op de architectuur . Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijk licht van buiten en daarnaast zorgt een uitgebreid ontwerp voor de toepassing van kunstlicht op alle plekken in huis voor sfeer en functie. Hiervoor wordt dan een gedetailleerd lichtplan uitgetekend.

Goed licht in een huis kan allesbepalend zijn, hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen functie en sfeer. Want ‘s avonds op de bank doet gedimd licht meer voor een relaxt gevoel dan een felle lamp. En in de keuken heb je tijdens het koken veel meer aan heldere functionele belichting. In het totaalplan is materiaal en kleurgebruik ook iets wat het geheel kan maken of breken. Onze architectuur wordt dan ook bedacht vanuit de beleving van de toegepaste materialen en kleuren.

Architectenbureau in Almelo voor professionals

Naast woningen richt Lab-S zich ook op het inrichten en bouwen voor zakelijke klanten. Zo bouwen zij bedrijfspanden op die een imposante uitstraling hebben. Hierbij wordt er op alle dingen gelet die essentieel zijn voor een frisse en open sfeer. Licht, ruimte en design komen samen voor een inspirerende werkomgeving dankzij jouw architect in Almelo.

Vrijblijvend advies

Een architect in de buurt die echt begrijpt wat je nodig hebt voor een fijne omgeving, dat is Lab-S. Kom dus langs bij Lab-S in het Havenkwartier waar je de liefde voor het vak voelt. En als je even niet langs kunt komen is het ook mogelijk om via beeldbellen je plannen te bespreken. Je kunt met Lab-s in gesprek gaan, geïnspireerd raken en plannen maken voor de volgende stap. Je wordt volledig betrokken bij alle stappen zodat je je onderdeel voelt van het proces. Het proces kan dan ook op ieder moment worden aangestuurd als iets toch anders uitvalt dan verwacht. Je voelt je thuis in een nieuw huis, vernieuwd huis, bedrijfspand of waar dan ook. Dus neem een architect in Almelo in de arm zodat je je altijd thuis voelt, in wat voor ruimte dan ook.

Architect Almelo