Deel
Lab-S, Ontwerpbureau voor de leefomgeving Achtergond

Architect Enschede

Architect in Enschede

Enschede is een levendige stad met veel goede restaurants en leuke winkelstraten. Heb je een nieuwbouwwoning gekocht waarvoor je wel een architect in Enschede kunt gebruiken? Of heb je een kavel waarop jouw droomhuis op terecht moet komen die geheel naar wens is in te delen? Lab-S is het architectenbureau dat je zoekt. Architectuur, interieur- en productdesign, Lab-S heeft alles in huis voor de perfecte omgeving waar jij je je op je gemak voelt. Ze noemen zichzelf ook wel een ontwerpbureau waar je al je ideeën kunt bundelen met de expertise van Lab-S. Onder leiding van Sjoerd Schaapveld kan de architect uit Enschede jouw dromen tot werkelijkheid brengen. Architectenbureau Enschede werkt tot in de details

Wanneer je ervoor kiest om Lab-S in de arm te nemen, ben je ervan verzekerd dat je echt onderdeel wordt van het hele proces. Zij analyseren jouw levensstijl zodat alle ruimtes perfect zijn afgestemd op waar je het meest om geeft. Jouw wensenlijst vertalen we graag in een mooi planHecht je veel waarde aan een ruime slaapkamer of keuken? Of wil je een kantoor aan huis? Jouw architect in Enschede laat alle onderdelen samenkomen voor een inspirerend geheel waar je elke dag in wakker kunt worden.

Het stappenplan van de architect in Enschede

Na een uitvoerige analyse van jouw wensen en levensstijl wordt er een compleet plan op papier gezet. Wat kan je allemaal verwachten van het architectenbureau in Enschede?

Het begint natuurlijk bij de kennismaking. Door aan te geven wat jouw wensenlijst is kan Lab-S een quickscan van bestaand vastgoed doen om te zien wat de potentie van het pand is. Bij een nieuwbouwhuis is het natuurlijk van belang om de kavel goed te analyseren op zaken zoals bezonning en bouwregels voordat gestart wordt aan het ontwerp. Voor grote transformaties kan je bij het architectenbureau in Enschede terecht. Dus wil je bijvoorbeeld een uitbouw realiseren? Lab-S analyseert de beschikbare ruimte en zorgt ervoor dat dit met de grootste zorg wordt gedaan. Van tevoren kan je door middel van de 3D visualisatie van alle kanten zien hoe dit uiteindelijk wordt.

Lab-S start voor een nieuw interieur met een inspiratiebord waarop allerlei kleuren, materialen, meubels en meer samenkomen voor een interieur dat precies is wat jij wenst. In het huis zie je jouw persoonlijke stijl het best terug in alle details.

Daarnaast is licht een sfeerbepalende factor in huis. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen functioneel- en sfeerlicht. Sfeerlicht is voor een relaxte sfeer in huis en straalt vaak warm licht uit. Ideaal voor een filmavond of een romantisch diner met jazzmuziek op de achtergrond. Functioneel licht is dan weer handig voor het uitlichten van dingen die je goed wilt bekijken. Allerlei lampen komen samen in het lichtplan.

Daarnaast wordt door de architect in Enschede ook gekeken naar de ligging van het pand. Zijn er omliggende panden of hoge bomen die van invloed zijn op de bezonning? De positionering van de ramen speelt een belangrijke rol, hier valt namelijk veel natuurlijk licht door naar binnen wat een positieve werking heeft op de sfeer overdag.

(Ver)bouwen

Lab-S is ook de architect in Enschede bij uitstek als je een gebouw vanaf de fundering wilt opbouwen. Je kunt dan je huis precies zo indelen zoals je hebt gedroomd. Lab-S helpt je naast het ontwerpen het hele proces door met de volgende punten:

 • Bouwtechnische uitwerking
 • Bouwbegeleiding
 • Financiële calculaties zodat je niet voor verrassingen komt te staan
 • Opstellen eisenlijst en uitgebreide analyses
 • Inmeten en uittekenen alle situaties, tot op de millimeter

Je wordt overal bij betrokken en er is te allen tijde transparante communicatie. Bij dit architectenbureau uit Enschede weet je wat je kunt verwachten.

Duurzaam gebouwd

Lab-S is de architect in Enschede die op gebied van milieubewustzijn zijn steentje bijdraagt. Dit komt vooral tot uiting in het gebruik van duurzame materialen die bestand zijn tegen decennialang intensief gebruik en de afstemming van het ontwerp met de technische installaties. Lab-S is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van verduurzaming en bespreekt de mogelijkheden op dit gebied met jou. Ook adviseert het architectenbureau in Enschede bij de installatie van duurzame energie- en warmtebronnen. Dit is van positieve invloed op het milieu maar ook zeker op de portemonnee.

Een bedrijfspand met sfeer

Als zakelijke klant kan je ook terecht bij Lab-S. Heb je bijvoorbeeld een herbestemmingsplan voor het bedrijf of wil je een imposant gebouw neerzetten maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Lab-S kan bij de volgende punten van dienst zijn:

 • Architectonische projecten
 • Bouwtechnische uitwerking
 • Eisenlijst vaststellen
 • Uitgebreide analyses
 • Moodboards en 3D visualisaties
 • Interieurdesign
 • Procesmanagement
 • Het financiële plaatje

Wil je weten wat er voor jouw bedrijf mogelijk is? Neem contact op met Lab-S, jouw architect in Enschede.

Advies op maat

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw project? Het architectenbureau uit Enschede Lab-S ontvangt je met een kop koffie voor een inspirerende brainstormsessie. Ook via beeldbellen zijn wij goed bereikbaar. Alle ideeën en eisen worden uitgepluisd om zo tot een op maat gemaakt plan te komen. Wil je een plek waar je je elke dag weer thuis voelt? Neem contact op met de allround architect in Enschede voor oneindig veel inspiratie.

Architect Enschede